Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Eksperci Osmo · Napisano
Cześć wszystkim! 👋 Chciałem się podzielić sprawdzonym rozwiązaniem, jeśli ktoś z Was ma problem z pękającymi końcówkami desek – szczególnie na tarasach, elewacjach czy przy okapach dachowych. Osmo do końcówek , czoła desek – bezbarwny wosk specjalnie stworzony do zabezpieczania hirnholzu, czyli końcówek desek. Po zastosowaniu tworzy bardzo skuteczną barierę przed wodą i przesuszeniem, dzięki czemu drewno nie pęka tak łatwo od zmiennych warunków atmosferycznych. Nakłada się pędzlem tylko na końcówki Bardzo łatwy w użyciu – gotowy do aplikacji prosto z puszki Na bazie naturalnych olejów i wosków, bezpieczny dla drewna Pasuje do wszystkich gatunków – od Bangkirai, po modrzew czy sosnę Po wyschnięciu warto resztę powierzchni zabezpieczyć np. olejem tarasowym Osmo Ja zastosowałem go na świeżo dociętych deskach tarasowych z modrzewia i po jednej zimie zero pęknięć na końcówkach 👌 Jeśli ktoś buduje taras albo robi renowację, to serio warto – bo nawet najlepsze drewno będzie pękać od czoła bez zabezpieczenia. Macie pytania? Chętnie pomogę. -
Tak, wystarczy membrana, kontłaty mają być na tyle grube, żeby membrana po rozgrzaniu nie dotykała blachy. A przestrzeń ma być od dołu połaci aż po kalenicę. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
To dwa całkowicie różne systemy, Odmienne zarówno pod względem budowy, jak i pełnionych funkcji i możliwości. Trzeba chociażby brać pod uwagę jakie ma być podstawowe źródło ciepła w domu. Pisaliśmy o tym wielokrotnie. Chociażby tutaj: https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/669-kominek-z-dgp-i-plaszczem-wodnym-kiedy-zdecydowac-sie-na-dany-rodzaj-kominka https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/23898-ring-5-roznic-miedzy-kominkiem-z-dgp-a-kominkiem-z-plaszczem-wodnym -
Czy wystarczy tylko folia paroprzepuszczalna i kontrłaty, czy trzeba coś więcej, żeby dach „oddychał” pod blachodachówką? Jak duża powinna być przestrzeń wentylacyjna, jaka wysoka?
-
No ok. A przy wyborze kominka na drewno co lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z dgp ?
-
-
Popularne tematy